Nieuws

Eendracht in Concert23 - 05 - 2017

Terugblik Eendracht in Concert 

"Eendracht in Concert" op 15 juli jl. was een fantastische afsluiting van het muzikale jaar en tevens een geslaagde verjaardag voor de 165-jarige fanfare.
Voor een bomvol Marktplein werd op deze heerlijke zomeravond in het centrum van het dorp een fraai concert gepresenteerd aan het publiek.
Daaronder ook vertegenwoordigers van het gemeentebestuur van Peel en Maas in de personen van de wethouders Paul Sanders en Ronald van Kessel en van het provinciebestuur dat vertegenwoordigd was door deputé Ger Koopmans.
Eric Vestjens presenteerde het gevarieerde concert, waarin behalve instrumentale werken ook ruim baan gegeven werd aan zangsolisten.
Als apotheose zorgden de mensen van Schutterij St. Antonius en St. Petrus tijdens de uitvoering van de "Ouverture 1812" voor 16 kanonschoten, waarmee dit geslaagde concert werd afgesloten.
Het massaal opgekomen publiek beloonde muzikanten, solisten en de leden van de schutterij o.l.v. dirigent Bart Deckers met een daverend applaus voor dit fraaie zomeravondconcert. Geen reacties

Trio-concert20 - 04 - 2017Geen reacties

Nieuwjaarsconcert26 - 12 - 2016

Zondag 8 januari: 
Nieuwjaarsconcert Fanfare Eendracht Baarlo m.m.v.  Vocaal Ensemble Quint

Fanfare Eendracht luidt a.s. zondag 8 januari 2017 in Zaal Unitas te Baarlo het nieuwe jaar in met een fraai concert. Fanfare Eendracht o.l.v. Bart Deckers zal een spectaculair, fraai maar niet "te zwaar" programma ten gehore brengen met voor velen bekende melodieën.
Aan dit concert wordt tevens medewerking verleend door het koor Quint. Fanfare Eendracht is natuurlijk bekend binnen onze gemeentegrenzen en daarbuiten, voor Quint geldt dat wellicht wat minder. Wie zijn zij? Vocaal Ensemble Quint bestaat uit een twintigtal enthousiaste jonge vrouwen afkomstig uit de wijde omstreken van Venlo. In 1999 is dit koor opgericht en sinds 2010 staat het onder de professionele leiding van Esther Zaad.
Quint houdt van een gevarieerd repertoire en zingt zowel klassieke als lichte muziek. Het koor heeft een drukke concertagenda en wordt in de regio regelmatig als gastkoor gevraagd. Ook heeft Quint gedurende de afgelopen jaren regelmatig korenfestivals bezocht en zich daar prima gemanifesteerd. Zo was in juni 2016 de finale van het Nederlands Koor Festival in de Jaarbeurs in Utrecht en werd Quint eerste. En daarmee ook nog eens "Koor van het Jaar" 2016. Naast deze topprestatie werd Quints dirigent Esther Zaad op dit festival uitgeroepen tot "Dirigent van het Jaar". Een dirigent dus waar Quint trots op is. Zij studeerde aan het Maastrichts Conservatorium waar zij het diploma koordirectie behaalde bij Jos Besselink. Al enkele jaren wordt Esther door de Vereniging Nederlandse Koren (VNK) afdeling Limburg als dirigent en begeleidster uitgenodigd voor de jaarlijkse Dag van de Koormuziek.
Een mooie gelegenheid dus om tijdens dit Nieuwjaarsconcert kennis te maken met dit uitstekende koor en haar dirigent.
Het belooft daarmee niet alleen een gezellig en zeer gevarieerd concert te worden, maar ook een van uitstekend muzikaal niveau.
Wat is er mooier om zo het nieuwe jaar 2017 in te luiden! Het concert begint om 11.30 uur en de toegang is gratis, een vrijwillige donatie is welkom.    


Geen reacties

Kalender

25 novemberCaecilia
Bekijk de hele kalender...

Social Media

Inzameling oud ijzer & metalen

Volgende inzameling: za. 26/8 a.s. 10:00-12:00 uur

Aantal bezoekers dit jaar:

1561