Donateursactie 202010 - 11 - 2020

Fanfare Eendracht Baarlo dankt haar donateurs 

Net als alle burgers, organisaties en instellingen ondervinden ook de verenigingen de gevolgen van de corona-epidemie. En dat geldt dus ook voor Fanfare Eendracht, ook wij zijn er danig door van slag! 

Waren eerder in het jaar al onze geplande activiteiten en repetities gecanceld, Fanfare Eendracht heeft een korte periode net voor en net na de zomervakantie weer schoorvoetend en in aangepaste vorm de repetities opgepakt. Maar inmiddels zijn die ook weer gestaakt als gevolg van de verscherpte maatregelen die zijn afgekondigd door de regering. En hoe de nabije toekomst eruit ziet waar het gaat om het weer oppakken van de repetities en uitvoeringen, daar is uiteraard weinig met zekerheid over te zeggen nu. 

Zeker in deze periode met diverse sociaal-culturele tradities als bijvoorbeeld Sint Maarten en de intocht van Sinterklaas zullen we het vooralsnog zonder de muzikale bijdrage van de fanfare moeten doen. De Allerzielenviering en aansluitend de gang naar de begraafplaats konden we om die reden dit jaar ook niet doen. Over de mogelijkheden rondom de Kerst zo meer. 

Eerst willen we vanaf deze plaats onze hartelijke dank uitspreken voor de mensen die ons financieel steunden door hun jaarlijkse donatie aan de fanfare over te maken. Ook die donateursactie was dit jaar anders dan u van ons gewend bent. Bellen we in andere jaren huis aan huis aan om u te vragen een donateurskaart af te nemen, dit jaar was dat vanwege de geldende corona-maatregelen niet mogelijk. In plaats daarvan ontving u van ons een brief, inclusief donateurskaart met het verzoek uw donatie over te maken aan Fanfare Eendracht. En dat hebben gelukkig heel veel mensen gedaan. En bij deze willen we alle donateurs daar heel hartelijk voor bedanken. 

Niettemin is de opbrengst toch wat lager dan andere jaren omdat we u natuurlijk niet persoonlijk hebben kunnen spreken. Mogelijk is het daarom aan uw aandacht ontsnapt om een bedrag over te maken. Dat kan uiteraard nog steeds. Als u de hiervoor genoemde brief niet meer in uw bezit heeft, dan kunt u deze nog terugvinden op de fanfare-website, www.fanfarebaarlo.nl onder de knop “Nieuws”. 

Nu even terug naar de komende Kerstperiode. We zijn voornemens in de weken voorafgaand aan Kerstmis op een aantal dagen sfeervolle Kerstmuziek te spelen. Dit dan door kleine ensembles, samengesteld uit fanfare-muzikanten. Zij zullen op enkele locaties in het dorp te zien en te horen zijn. De muzikale voorbereiding door de ensembles begint zodra het weer is toegestaan te repeteren. Op zijn vroegst zal dat zijn vanaf maandag 23 november. Bij het verschijnen van deze Hallo zal de meest recente persconferentie van en door de regering daarover wellicht al wat meer duidelijkheid hebben gebracht. Dus het is afwachten en hopen dat het allemaal kan.

Of we ook als gebruikelijk weer muziek kunnen maken tijdens de H. Mis op eerste Kerstdag zelf, zal afhangen van wat er kan en mag tegen die tijd!      

Er zijn nog geen reacties.

Naam:

Bericht:

Reageer!

Kalender

26 novemberCaecilia avond
2 decemberSinterklaasconcert Jeugdfanfare
7 decemberVervangende repetitie
16 aprilLBM Festivaldeelname
Bekijk de hele kalender...

Social Media

Inzameling oud ijzer & metalen

Volgende inzameling: za. 26/11 a.s. 10:00-12:00 uur

Aantal bezoekers dit jaar:

5851